Het belang van voorlezen aan kinderen 

Een gepersonaliseerd voorleesboek kan heel erg leuk zijn om te gebruiken wanneer je voor gaat lezen aan kinderen. Voor veel ouders is het gebruikelijk om hun kinderen voor bedtijd vijftien tot twintig minuten voor te lezen. Echter, dit is iets wat nog lang niet door alle ouders gedaan wordt. Toch is het wel heel erg belangrijk en waardevol om dagelijks tijd vrij te maken die je kunt gebruiken om voor te lezen aan je kinderen. Als dit iets is wat je niet gewend bent, dan zul je je misschien sterk afvragen waarom voorlezen dan zo belangrijk is. Om daar meer over te leren ben je hier aan het juiste adres. 

De eerste stap is; een boek cadeau geven 

Als cadeau zwemdiploma, cadeau voor een verjaardag of rapport of misschien zomaar een cadeautje tussendoor is het geven van een voorleesboek een erg leuk idee. Met dit cadeau heb je namelijk een win-win situatie. Kinderen worden vaak enthousiast van het krijgen van een boek. Aan de andere kant zijn ouders vaak ook blij met het boek van hun kind. Wanneer een ouder namelijk meer wil gaan voorlezen aan zijn of haar kind is het logischerwijs een belangrijke eerste stap om leuke voorleesboeken in huis te hebben. Dit is helaas iets wat lang niet voor alle ouders vanzelfsprekend is om in huis te hebben. 

Waarom is voorlezen belangrijk? 

Dan komen we weer terug op de vraag die aan het begin gesteld is. Waarom is het belangrijk om kinderen voldoende voor te lezen? Voor jonge kinderen die zelf nog niet kunnen lezen is het voorlezen belangrijk omdat het een laagdrempelige eerste kennismaking met letters en boeken is. De meeste kinderen zullen gedurende hun basisschooltijd leren lezen. Als kinderen vanaf jongs af aan veel zijn voorgelezen en dus al kennis hebben gemaakt met letters en boeken zorgt dit ervoor dat het leren lezen ze gemakkelijker af zal gaan. Het voorlezen zorgt er dus voor dat kinderen later in hun leerproces een voorsprong kunnen ervaren. 

Een moment met je kind 

Een andere reden waarom het belangrijk is om dagelijks tijd te maken om je kind voor te lezen omdat dit moment heel erg waardevol kan zijn voor de band die je met je kind hebt. Tegenwoordig zijn er veel dingen die een ouder kunnen afleiden, bijvoorbeeld meldingen die binnen komen op een smartphone. Door deze afleidingen kan een ouder zijn of haar kind geen volledige aandacht geven. Tijdens het voorlezen zal de ouder zonder afleiding en met volledige aandacht bij het kind zijn. Doordat er dagelijks een speciaal moment is wat de ouder en het kind delen zal de band tussen deze twee versterken.